Wanneer de vraag naar boter overschreed het vermogen van de boeren om dit wenselijk vetvoorraad ... de zoektocht naar een vervanger gestart ons op een weg om transvetten, hart-en vaatziekten en hoge bloeddruk. Pas 20 jaar geleden hebben we eindelijk ontdekt de gevaren van transvetten.
Hoe heeft Trans Fats Doe mee aan onze voedselvoorziening?
In de jaren 1860 boter was veel vraag naar en er was gewoon niet genoeg om iedereen tevreden te stellen. Keizer Louis Napoleon III bood een prijs voor een vervanging ... en zo werd de eerste margarine uitgevonden door een Franse chemicus. Het is ontstaan uit verduidelijkt rundvet.
Het was pas 40 jaar later dat het proces van hydrogenering werd ontwikkeld ... en de deur naar dodelijke transvetten werd geopend. Boter rantsoenering gedurende twee werelden oorlogen en de lagere kosten van margarine ... had meer en meer mensen stappen over op deze boter vervangen door - gemaakt van goedkope plantaardige vetten.
Wanneer plantaardige oliën gehard ... hun moleculen zijn chemisch herschikt. Dit levert een vet - transvet - die halfharde wordt bij kamertemperatuur. In principe, transvetten na te bootsen de verzadigde vetten die onze smaakpapillen liefde. We zijn van nature aangetrokken tot de smaak en de consistentie.
De semi-vaste transvetten zijn geweldig voor het bakken van ... en niet duur zoals boter of reuzel. Dit is een groot pluspunt voor voedselverwerkende bedrijven ... en de reden waarom transvetten zijn te vinden in de meeste gebakken producten - en gefrituurd voedsel. Hoewel dit goedkoop alternatief voor boter is een zegen voor het eten makers ... het is een gevaarlijke buste voor de consument. In de VS alleen, naar schatting 100.000 mensen sterven elk jaar voortijdig ... door het gebruik van transvetten.
So What is so Bad About Trans Fats?
Transvetten hebben de slechtste invloed op uw cholesterolgehalte van alle vetten. Ze rijden je niveau van "slechte" LDL-cholesterol ... op hetzelfde moment het verlagen van uw niveau van hart-beschermende HDL-cholesterol. Totale effect transvetten 'op uw cholesterolgehalte is ... twee keer zo slecht als het effect van verzadigde vetten.
Onlangs hebben transvetten ook onder vuur voor het beschadigen van de bekleding van uw slagaders. Het is deze schade die leidt tot verharding van de slagaders en een hogere bloeddruk. De voering van uw slagaders spelen een zeer belangrijke rol in het controleren van de bloeddruk. Wanneer deze vitale bekleding beschadigd raken, is hun functie verminderd - wat resulteert in een hoge bloeddruk.
Hoe kunt u voorkomen dat transvetten?
Hoewel transvetten werden voor het eerst gebruikt in margarine ... de meeste margarines hebben geëlimineerd deze dodelijke vet. Maar, zijn ze nog steeds gevonden in tal van gebakken en gefrituurd voedsel. In feite, vanwege hun lage kosten en gemak - houd transvetten voedsel uit te bederven - gehydrogeneerde oliën worden nog meer gebruikt.
Blijf uit de buurt van donuts, frieten, broodjes, fastfood ... Zelfs de ogenschijnlijk gezonde mueslireep bevat vaak deze gevaarlijke vet. Zorgvuldig te controleren labels ... vermijden voedsel dat gehydrogeneerde of gedeeltelijk gehydrogeneerde plantaardige oliën bevat.
Tot slot, een beetje hulp van de FDA
Gelukkig is het begint te krijgen gemakkelijker om deze gevaarlijke transvetten te vinden - en ze te vermijden. Met ingang van januari 2006 is de FDA die voedsel makers om de trans vetgehalte lijst ... op de Nutrition Facts label te vinden op alle producten.
Zelfs een kleine hoeveelheid transvetten in uw dieet is slecht voor je gezondheid van het hart. Overschakelen naar gezondere vetten vandaag. Niet alle vetten zijn slecht voor je. In feite, zullen sommige vetten zelfs helpen u uw bloeddruk verlagen. Olijfolie, noten en vette vis zal je lichaam een flinke dosis gezonde vetten.
Hoe heeft Trans Fats Doe mee aan onze voedselvoorziening?
In de jaren 1860 boter was veel vraag naar en er was gewoon niet genoeg om iedereen tevreden te stellen. Keizer Louis Napoleon III bood een prijs voor een vervanging ... en zo werd de eerste margarine uitgevonden door een Franse chemicus. Het is ontstaan uit verduidelijkt rundvet.
Het was pas 40 jaar later dat het proces van hydrogenering werd ontwikkeld ... en de deur naar dodelijke transvetten werd geopend. Boter rantsoenering gedurende twee werelden oorlogen en de lagere kosten van margarine ... had meer en meer mensen stappen over op deze boter vervangen door - gemaakt van goedkope plantaardige vetten.
Wanneer plantaardige oliën gehard ... hun moleculen zijn chemisch herschikt. Dit levert een vet - transvet - die halfharde wordt bij kamertemperatuur. In principe, transvetten na te bootsen de verzadigde vetten die onze smaakpapillen liefde. We zijn van nature aangetrokken tot de smaak en de consistentie.
De semi-vaste transvetten zijn geweldig voor het bakken van ... en niet duur zoals boter of reuzel. Dit is een groot pluspunt voor voedselverwerkende bedrijven ... en de reden waarom transvetten zijn te vinden in de meeste gebakken producten - en gefrituurd voedsel. Hoewel dit goedkoop alternatief voor boter is een zegen voor het eten makers ... het is een gevaarlijke buste voor de consument. In de VS alleen, naar schatting 100.000 mensen sterven elk jaar voortijdig ... door het gebruik van transvetten.
So What is so Bad About Trans Fats?
Transvetten hebben de slechtste invloed op uw cholesterolgehalte van alle vetten. Ze rijden je niveau van "slechte" LDL-cholesterol ... op hetzelfde moment het verlagen van uw niveau van hart-beschermende HDL-cholesterol. Totale effect transvetten 'op uw cholesterolgehalte is ... twee keer zo slecht als het effect van verzadigde vetten.
Onlangs hebben transvetten ook onder vuur voor het beschadigen van de bekleding van uw slagaders. Het is deze schade die leidt tot verharding van de slagaders en een hogere bloeddruk. De voering van uw slagaders spelen een zeer belangrijke rol in het controleren van de bloeddruk. Wanneer deze vitale bekleding beschadigd raken, is hun functie verminderd - wat resulteert in een hoge bloeddruk.
Hoe kunt u voorkomen dat transvetten?
Hoewel transvetten werden voor het eerst gebruikt in margarine ... de meeste margarines hebben geëlimineerd deze dodelijke vet. Maar, zijn ze nog steeds gevonden in tal van gebakken en gefrituurd voedsel. In feite, vanwege hun lage kosten en gemak - houd transvetten voedsel uit te bederven - gehydrogeneerde oliën worden nog meer gebruikt.
Blijf uit de buurt van donuts, frieten, broodjes, fastfood ... Zelfs de ogenschijnlijk gezonde mueslireep bevat vaak deze gevaarlijke vet. Zorgvuldig te controleren labels ... vermijden voedsel dat gehydrogeneerde of gedeeltelijk gehydrogeneerde plantaardige oliën bevat.
Tot slot, een beetje hulp van de FDA
Gelukkig is het begint te krijgen gemakkelijker om deze gevaarlijke transvetten te vinden - en ze te vermijden. Met ingang van januari 2006 is de FDA die voedsel makers om de trans vetgehalte lijst ... op de Nutrition Facts label te vinden op alle producten.
Zelfs een kleine hoeveelheid transvetten in uw dieet is slecht voor je gezondheid van het hart. Overschakelen naar gezondere vetten vandaag. Niet alle vetten zijn slecht voor je. In feite, zullen sommige vetten zelfs helpen u uw bloeddruk verlagen. Olijfolie, noten en vette vis zal je lichaam een flinke dosis gezonde vetten.
Hoe heeft Trans Fats Doe mee aan onze voedselvoorziening?
In de jaren 1860 boter was veel vraag naar en er was gewoon niet genoeg om iedereen tevreden te stellen. Keizer Louis Napoleon III bood een prijs voor een vervanging ... en zo werd de eerste margarine uitgevonden door een Franse chemicus. Het is ontstaan uit verduidelijkt rundvet.
Het was pas 40 jaar later dat het proces van hydrogenering werd ontwikkeld ... en de deur naar dodelijke transvetten werd geopend. Boter rantsoenering gedurende twee werelden oorlogen en de lagere kosten van margarine ... had meer en meer mensen stappen over op deze boter vervangen door - gemaakt van goedkope plantaardige vetten.
Wanneer plantaardige oliën gehard ... hun moleculen zijn chemisch herschikt. Dit levert een vet - transvet - die halfharde wordt bij kamertemperatuur. In principe, transvetten na te bootsen de verzadigde vetten die onze smaakpapillen liefde. We zijn van nature aangetrokken tot de smaak en de consistentie.
De semi-vaste transvetten zijn geweldig voor het bakken van ... en niet duur zoals boter of reuzel. Dit is een groot pluspunt voor voedselverwerkende bedrijven ... en de reden waarom transvetten zijn te vinden in de meeste gebakken producten - en gefrituurd voedsel. Hoewel dit goedkoop alternatief voor boter is een zegen voor het eten makers ... het is een gevaarlijke buste voor de consument. In de VS alleen, naar schatting 100.000 mensen sterven elk jaar voortijdig ... door het gebruik van transvetten.
So What is so Bad About Trans Fats?
Transvetten hebben de slechtste invloed op uw cholesterolgehalte van alle vetten. Ze rijden je niveau van "slechte" LDL-cholesterol ... op hetzelfde moment het verlagen van uw niveau van hart-beschermende HDL-cholesterol. Totale effect transvetten 'op uw cholesterolgehalte is ... twee keer zo slecht als het effect van verzadigde vetten.
Onlangs hebben transvetten ook onder vuur voor het beschadigen van de bekleding van uw slagaders. Het is deze schade die leidt tot verharding van de slagaders en een hogere bloeddruk. De voering van uw slagaders spelen een zeer belangrijke rol in het controleren van de bloeddruk. Wanneer deze vitale bekleding beschadigd raken, is hun functie verminderd - wat resulteert in een hoge bloeddruk.
Hoe kunt u voorkomen dat transvetten?
Hoewel transvetten werden voor het eerst gebruikt in margarine ... de meeste margarines hebben geëlimineerd deze dodelijke vet. Maar, zijn ze nog steeds gevonden in tal van gebakken en gefrituurd voedsel. In feite, vanwege hun lage kosten en gemak - houd transvetten voedsel uit te bederven - gehydrogeneerde oliën worden nog meer gebruikt.
Blijf uit de buurt van donuts, frieten, broodjes, fastfood ... Zelfs de ogenschijnlijk gezonde mueslireep bevat vaak deze gevaarlijke vet. Zorgvuldig te controleren labels ... vermijden voedsel dat gehydrogeneerde of gedeeltelijk gehydrogeneerde plantaardige oliën bevat.
Tot slot, een beetje hulp van de FDA
Gelukkig is het begint te krijgen gemakkelijker om deze gevaarlijke transvetten te vinden - en ze te vermijden. Met ingang van januari 2006 is de FDA die voedsel makers om de trans vetgehalte lijst ... op de Nutrition Facts label te vinden op alle producten.
Zelfs een kleine hoeveelheid transvetten in uw dieet is slecht voor je gezondheid van het hart. Overschakelen naar gezondere vetten vandaag. Niet alle vetten zijn slecht voor je. In feite, zullen sommige vetten zelfs helpen u uw bloeddruk verlagen. Olijfolie, noten en vette vis zal je lichaam een flinke dosis gezonde vetten.
No comments:
Post a Comment