Toiseksi makeaksi herkuksi ystäväni vauvakutsuille leivoin mangotuorejuustokakun. Olen näistä tuorejuustokakuista täällä ennenkin jauhanut, mutta nyt ryhdistäydyn kirjoittamaan ohjeenkin. Alkuperäinen ohje on limejuustokakulle, mutta olen muokannut siitä useita versioita. Tämä mangoversio on yksi niistä. Nam, nam!
Mangotuorejuustokakku
Pohja:
puoli pakettia murskattuja Digestive-keksejä
50 g sulaa voita
Täyte:
5 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g sitruunatuorejuustoa
200 g mangotuorejuustoa
½ dl sitruunamehua
3 kananmunan valkuaista
Kiille:
1 tuore mango
2 dl nestettä (sitruunamehua, makuvichyä ja/tai keltaista mehua...)
3 liivatelehteä
1 rkl sokeria
- Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita.
- Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin.
- Painele keksivoiseos tasaisesti vuoan pohjalle.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
- Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi, sekoita joukkoon tuorejuustot.
- Kiehauta/lämmitä mikrossa kuumaksi sitruunamehu.
- Puristele lionneista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita kuumaan mehuun.
- Kaada mehuliemi ohuena nauhana vaahdon joukkoon. Sekoita hyvin!
- Erottele valkuaiset, vatkaa ne kovaksi vaahdoksi.
- Nostele valkuaisvaahto varovasti toisen vaahdon joukkoon.
- Kaada vaahtoseos keksimurskan päälle.
- Anna hyytyä viileässä vähintään kaksi tuntia (Itse teen tähän asti edellisenä päivänä ja viimeistelyn seuraavana)
- Kun vaalea vaahto-osuus on kokonaan hyytynyt, valmista kiille.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
- Kuori ja pilko tuore mango haluamasi kokoisiksi paloiksi.
- Kuumenna tilkka nestettä (itse käytin kirpeän ystävänä sitruunamehua) ja lisää sokeri.
- Purista liiat vedet lionneista liivatelehdistä ja sekoita kuuman nestetilkan joukkoon.
- Lisää loput nesteestä ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä, muttei jähmettyä!
- Asettele mangokuutiot hyytyneen vaahtoseoksen päälle ja levitä jäähtynyt kiilleneste mangokuutioiden päälle.
- Jäähdytä hyvin kylmässä, jotta kiille hyytyy.
- Asettaessasi kakun tarjolle, irrota varovasti irtopohjavuoan reunat kakun reunoista. Itse käytän veistä apuna.
Tuorejuustokakusta voi tehdä lukemattomia määriä erilaisia variaatioita. Tuorejuustoja voi vaihdella esimerkiksi maustamattomaan tai marjaisiin. Kiilteeseen voi laittaa mitä vain marjoja tai hedelmiä tai tehdä kiilteen ilman sattumia (kuten limejuustokakussa). Valitettavasti en muistanut ottaa tästä(kään) kakusta kuvaa, mutta onneksi postauksen tilkkeeksi löytyy vanhoja kuvia samalla reseptillä tehdystä kakusta. Kuvat ovat tosin julkaistu jo aiemmin täällä. Vauvakutsujen kakkuun pilkoin mangot pienemmiksi.
Toiseksi makeaksi herkuksi ystäväni vauvakutsuille leivoin mangotuorejuustokakun. Olen näistä tuorejuustokakuista täällä ennenkin jauhanut, mutta nyt ryhdistäydyn kirjoittamaan ohjeenkin. Alkuperäinen ohje on limejuustokakulle, mutta olen muokannut siitä useita versioita. Tämä mangoversio on yksi niistä. Nam, nam!
Mangotuorejuustokakku
Pohja:
puoli pakettia murskattuja Digestive-keksejä
50 g sulaa voita
Täyte:
5 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g sitruunatuorejuustoa
200 g mangotuorejuustoa
½ dl sitruunamehua
3 kananmunan valkuaista
Kiille:
1 tuore mango
2 dl nestettä (sitruunamehua, makuvichyä ja/tai keltaista mehua...)
3 liivatelehteä
1 rkl sokeria
- Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita.
- Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin.
- Painele keksivoiseos tasaisesti vuoan pohjalle.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
- Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi, sekoita joukkoon tuorejuustot.
- Kiehauta/lämmitä mikrossa kuumaksi sitruunamehu.
- Puristele lionneista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita kuumaan mehuun.
- Kaada mehuliemi ohuena nauhana vaahdon joukkoon. Sekoita hyvin!
- Erottele valkuaiset, vatkaa ne kovaksi vaahdoksi.
- Nostele valkuaisvaahto varovasti toisen vaahdon joukkoon.
- Kaada vaahtoseos keksimurskan päälle.
- Anna hyytyä viileässä vähintään kaksi tuntia (Itse teen tähän asti edellisenä päivänä ja viimeistelyn seuraavana)
- Kun vaalea vaahto-osuus on kokonaan hyytynyt, valmista kiille.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
- Kuori ja pilko tuore mango haluamasi kokoisiksi paloiksi.
- Kuumenna tilkka nestettä (itse käytin kirpeän ystävänä sitruunamehua) ja lisää sokeri.
- Purista liiat vedet lionneista liivatelehdistä ja sekoita kuuman nestetilkan joukkoon.
- Lisää loput nesteestä ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä, muttei jähmettyä!
- Asettele mangokuutiot hyytyneen vaahtoseoksen päälle ja levitä jäähtynyt kiilleneste mangokuutioiden päälle.
- Jäähdytä hyvin kylmässä, jotta kiille hyytyy.
- Asettaessasi kakun tarjolle, irrota varovasti irtopohjavuoan reunat kakun reunoista. Itse käytän veistä apuna.
Tuorejuustokakusta voi tehdä lukemattomia määriä erilaisia variaatioita. Tuorejuustoja voi vaihdella esimerkiksi maustamattomaan tai marjaisiin. Kiilteeseen voi laittaa mitä vain marjoja tai hedelmiä tai tehdä kiilteen ilman sattumia (kuten limejuustokakussa). Valitettavasti en muistanut ottaa tästä(kään) kakusta kuvaa, mutta onneksi postauksen tilkkeeksi löytyy vanhoja kuvia samalla reseptillä tehdystä kakusta. Kuvat ovat tosin julkaistu jo aiemmin täällä. Vauvakutsujen kakkuun pilkoin mangot pienemmiksi.
No comments:
Post a Comment