Yksi taannoisten baby shower -juhlien leipomuksistani oli mutakakku. En ollut koskaan aikaisemmin sellaista leiponut, mutta nyt halusin kokeilla. Jauhottomasta mutakakusta tuli puhetta isännän siskon kanssa ja innostuin testaamaan. Tiesin vauvakutsujen osallistujissa olevan jauhorajoittuneita ystäviä, joten ohje tuli puheeksi kuin tilauksesta! Vaikka en ole erityisesti suklaan ystävä, voin kertoa, että tämä mutakakku oli törkeän hyvää.
Jauhoton mutakakku
100 g voita
3 keltuaista
3 valkuaista
2 dl sokeria
200 g tummaa suklaata
1 tl vaniljasokeria
- Asettele leivinpaperi irtopohjavuoan sisälle. (Itse laitoin leivinpaperin pohjan ja reunan väliin, voitelin reunat ja ripottelin reunoille gluteenitonta jauhoseosta. Eli täysin jauhoton tekemäni versio ei ollutkaan...)
- Sulata voi ja lisää sinne tumma suklaa paloiteltuna.
- Anna suklaan sulaa voin joukkoon. Anna jäähtyä.
- Erottele valkuaiset ja keltuaiset.
- Vatkaa valkuaiset ilmavaksi vaahdoksi.
- Vatkaa keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi.
- Vatkaa suklaavoiseos keltuaisvaahdon joukkoon.
- Nostele seoksen joukkoon valkuaisvaahto. Älä sekoita voimakkaasti, ettei vaahdot lässähdä!
- Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
- Voit kokeilla esim. hammastikulla kakun kypsyyttä. Tikkuun kuuluu jäädä taikinaa.
- Halutessasi koristele tomusokerilla.
Olin aluksi hieman huolissani, koska kakku ei kohonnut ollenkaan. Sitten tajusin, ettei siihen edes tullut mitään nostatusaineita! Littana ulkomuoto hieman epäilytti, mutta mutakakkuasiantuntijat vakuuttivat sen olevan täysin normaalin näköinen. En tunne mutakakun tarjoamisetikettiä, mutta itse tarjoilin sen jääkaappikylmänä, koska valmistin sen edellisenä päivänä.
Kuva: Johanna Löyhkö |
Yksi taannoisten baby shower -juhlien leipomuksistani oli mutakakku. En ollut koskaan aikaisemmin sellaista leiponut, mutta nyt halusin kokeilla. Jauhottomasta mutakakusta tuli puhetta isännän siskon kanssa ja innostuin testaamaan. Tiesin vauvakutsujen osallistujissa olevan jauhorajoittuneita ystäviä, joten ohje tuli puheeksi kuin tilauksesta! Vaikka en ole erityisesti suklaan ystävä, voin kertoa, että tämä mutakakku oli törkeän hyvää.
Jauhoton mutakakku
100 g voita
3 keltuaista
3 valkuaista
2 dl sokeria
200 g tummaa suklaata
1 tl vaniljasokeria
- Asettele leivinpaperi irtopohjavuoan sisälle. (Itse laitoin leivinpaperin pohjan ja reunan väliin, voitelin reunat ja ripottelin reunoille gluteenitonta jauhoseosta. Eli täysin jauhoton tekemäni versio ei ollutkaan...)
- Sulata voi ja lisää sinne tumma suklaa paloiteltuna.
- Anna suklaan sulaa voin joukkoon. Anna jäähtyä.
- Erottele valkuaiset ja keltuaiset.
- Vatkaa valkuaiset ilmavaksi vaahdoksi.
- Vatkaa keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi.
- Vatkaa suklaavoiseos keltuaisvaahdon joukkoon.
- Nostele seoksen joukkoon valkuaisvaahto. Älä sekoita voimakkaasti, ettei vaahdot lässähdä!
- Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
- Voit kokeilla esim. hammastikulla kakun kypsyyttä. Tikkuun kuuluu jäädä taikinaa.
- Halutessasi koristele tomusokerilla.
Olin aluksi hieman huolissani, koska kakku ei kohonnut ollenkaan. Sitten tajusin, ettei siihen edes tullut mitään nostatusaineita! Littana ulkomuoto hieman epäilytti, mutta mutakakkuasiantuntijat vakuuttivat sen olevan täysin normaalin näköinen. En tunne mutakakun tarjoamisetikettiä, mutta itse tarjoilin sen jääkaappikylmänä, koska valmistin sen edellisenä päivänä.
Kuva: Johanna Löyhkö |
No comments:
Post a Comment