Tyttären nukkuessa terassilla päiväuniaan tein hänelle kahta erilaista ruokaa pakastimeen. Aikaisemmin tein jääpalamuotteihin eri kasviksista ja lihoista soseita, joita sekoittelin keskenään. Nykyään, kun Inka syö huomattavasti enemmän, on helpompi tehdä suoraan isompia satseja ja valmiita annoksia pakastimeen. Isäntä jäi vähän kaipaamaan sosenappeja ja niiden miksailuja. Hän yhdisti surutta muun muassa kanaa, kasviksia, luumua ja poroa. Samaa ennakkoluulottomuutta näkee myös hänen omissa kokkailuissaan. (Jauhelihakastikkeeseen ei voi laittaa ananasta!)
Toiseen kattilalliseen nakkelin
- pienen kukkakaalin
- pari porkkanaa
- pari perunaa
- yhden palsternakan
- kaksi tomaattia
- pari ruokalusikallista jauhelihaa (nauta-sika)
- mustapippuria
- paprikamaustetta
- tilliä
Toisessa keitoksessa oli
- porkkanaa
- palsternakkaa
- paprikaa
- täysjyvämakaronia
- tomaattimurskaa
- pari ruokalusikallista jauhelihaa (nauta-sika)
- mustapippuria
Molemmissa oli siis toki myös vettä... Keitin ensin kasviksia, lopuksi lisäsin keitokseen lihat. Toisessa ruoassa lisäsin makaronit siinä jossain puolivälissä. Sauvasekoittimella sekoittelin soseeksi, johon jäi vielä hyvin suutuntumaa. Aikaa meni kaikkinensa noin tunti, ei paha! Kippoihin jaettuna annoksia tuli yli viikon tarpeisiin. Toki pakastimessa on myös kala- ja kasvisruokia eli Inka ei vuorottele näillä kahdella koko viikkoa. Silloin tällöin joudumme turvautumaan kuivakaapista löytyviin einespurkkeihin, jotka on toisinaan ihan käteviä.
Sain keitoksista vilpittömän palautteen hetki sitten. Inka söi hetkessä ison annoksen sitä kukkakaalihässäkkää. En tiedä minkä verran tuon ikäiset (8,5kk) yleensä syövät, mutta Inka välillä hämmentää ruokahalullaan ainakin (iso)vanhempiaan. Edellisessä ylimääräisessä neuvolassa kysyin kannattaako ruokaan lisätä öljyä ja hoitaja suositteli sitä. Olen sitten lorauttanut (aina kun muistan) Inkan annokseen tilkan rypsiöljyä. Rypsiöljyssä on vähemmän sitä huonoa kovaa rasvaa verrattuna esimerkiksi oliiviöljyyn.
Vaaleampi sose on kukkakaalihässäkkää ja tummempi makaroniversiota. |
Silikoninen muffinsivuoka toimii mainiosti, kun jääpala- muotit ovat jääneet liian pieniksi. |
Nam nam! |
Tyttären nukkuessa terassilla päiväuniaan tein hänelle kahta erilaista ruokaa pakastimeen. Aikaisemmin tein jääpalamuotteihin eri kasviksista ja lihoista soseita, joita sekoittelin keskenään. Nykyään, kun Inka syö huomattavasti enemmän, on helpompi tehdä suoraan isompia satseja ja valmiita annoksia pakastimeen. Isäntä jäi vähän kaipaamaan sosenappeja ja niiden miksailuja. Hän yhdisti surutta muun muassa kanaa, kasviksia, luumua ja poroa. Samaa ennakkoluulottomuutta näkee myös hänen omissa kokkailuissaan. (Jauhelihakastikkeeseen ei voi laittaa ananasta!)
Toiseen kattilalliseen nakkelin
- pienen kukkakaalin
- pari porkkanaa
- pari perunaa
- yhden palsternakan
- kaksi tomaattia
- pari ruokalusikallista jauhelihaa (nauta-sika)
- mustapippuria
- paprikamaustetta
- tilliä
Toisessa keitoksessa oli
- porkkanaa
- palsternakkaa
- paprikaa
- täysjyvämakaronia
- tomaattimurskaa
- pari ruokalusikallista jauhelihaa (nauta-sika)
- mustapippuria
Molemmissa oli siis toki myös vettä... Keitin ensin kasviksia, lopuksi lisäsin keitokseen lihat. Toisessa ruoassa lisäsin makaronit siinä jossain puolivälissä. Sauvasekoittimella sekoittelin soseeksi, johon jäi vielä hyvin suutuntumaa. Aikaa meni kaikkinensa noin tunti, ei paha! Kippoihin jaettuna annoksia tuli yli viikon tarpeisiin. Toki pakastimessa on myös kala- ja kasvisruokia eli Inka ei vuorottele näillä kahdella koko viikkoa. Silloin tällöin joudumme turvautumaan kuivakaapista löytyviin einespurkkeihin, jotka on toisinaan ihan käteviä.
Sain keitoksista vilpittömän palautteen hetki sitten. Inka söi hetkessä ison annoksen sitä kukkakaalihässäkkää. En tiedä minkä verran tuon ikäiset (8,5kk) yleensä syövät, mutta Inka välillä hämmentää ruokahalullaan ainakin (iso)vanhempiaan. Edellisessä ylimääräisessä neuvolassa kysyin kannattaako ruokaan lisätä öljyä ja hoitaja suositteli sitä. Olen sitten lorauttanut (aina kun muistan) Inkan annokseen tilkan rypsiöljyä. Rypsiöljyssä on vähemmän sitä huonoa kovaa rasvaa verrattuna esimerkiksi oliiviöljyyn.
Vaaleampi sose on kukkakaalihässäkkää ja tummempi makaroniversiota. |
Silikoninen muffinsivuoka toimii mainiosti, kun jääpala- muotit ovat jääneet liian pieniksi. |
Nam nam! |
No comments:
Post a Comment