Pages

Gerst (hordeum vulgare)

Kruidenpreparaten vind je op de volgende webshops
Drogisterij.netVitatheek
Toepassing bij klachten:
Inwendig gebruik:
Gerstzemelen:
Constipatie, chronische constipatie: (als zachte stoelgang vereist is) aambeien, anale kloven, darmwanduitstulpingen, ontstekingen in darmwanduitstulpingen, na chirurgische ingreep van anus of rectum, tijdens de zwangerschap, vermindert congestie en neiging tot bloeden (meer dan 1 maand innemen).Diabetes (voornamelijk niet-insuline-afhankelijke, ouderdomsdiabetes): vermindert te sterk stijgende bloedsuikerspiegel na een maaltijd, verbetert de glucose-tolerantie met minder behoefte aan insuline.
Hoge bloedsuikerspiegel na de maaltijd (postprandiale hyperglycemie).Verhoogd cholesterolgehalte (vooral daling van het LDL-cholesterol), te hoog triglyceridengehalten.
    Gebruikte delen:
    De gekiemde gerst: als men gerst volledig laat ontkiemen en de groene scheuten tussen de 20 à 30 cm afsnijdt, verkrijgt men gerstgras; als men de zaden enkele dagen laat kiemen in vochtige omstandigheden, daarna droogt met verwijderen van wortels, vervolgens maalt, dan ontstaat gerstemout.
      Waarschuwingen:
      Gerstemout niet geven aan zogende vrouwen: het vermindert de moedermelkproductie.
        Kruidenpreparaten vind je op de volgende webshops
        Drogisterij.netVitatheek
        Toepassing bij klachten:
        Inwendig gebruik:
        Gerstzemelen:
        Constipatie, chronische constipatie: (als zachte stoelgang vereist is) aambeien, anale kloven, darmwanduitstulpingen, ontstekingen in darmwanduitstulpingen, na chirurgische ingreep van anus of rectum, tijdens de zwangerschap, vermindert congestie en neiging tot bloeden (meer dan 1 maand innemen).Diabetes (voornamelijk niet-insuline-afhankelijke, ouderdomsdiabetes): vermindert te sterk stijgende bloedsuikerspiegel na een maaltijd, verbetert de glucose-tolerantie met minder behoefte aan insuline.
        Hoge bloedsuikerspiegel na de maaltijd (postprandiale hyperglycemie).Verhoogd cholesterolgehalte (vooral daling van het LDL-cholesterol), te hoog triglyceridengehalten.
          Gebruikte delen:
          De gekiemde gerst: als men gerst volledig laat ontkiemen en de groene scheuten tussen de 20 à 30 cm afsnijdt, verkrijgt men gerstgras; als men de zaden enkele dagen laat kiemen in vochtige omstandigheden, daarna droogt met verwijderen van wortels, vervolgens maalt, dan ontstaat gerstemout.
            Waarschuwingen:
            Gerstemout niet geven aan zogende vrouwen: het vermindert de moedermelkproductie.

              No comments:

              Post a Comment