Pages

Aspartaam

Aspartaam is een kunstmatige zoetstof dat wordt samengesteld uit: phenylalanine 50 %, asparaginezuur 40 % en methanol.

Is aspartaam gezond of ongezond?
Phenylalanine (fenylalanine) is een aminozuur dat normaal voorkomt in de hersenen. Het is gebleken dat opname van aspartaam, samen met koolhydraten kan leiden tot een overschot van fenylalanine in de hersenen. Dit is niet slechts theorie, veel mensen die gedurende langere tijd grote hoeveelheden aspartaam hebben gebruikt, bleken extreme hoeveelheden fenylalanine in het bloed te hebben. Een buitensporige hoeveelheid fenylalanine in de hersenen vermindert de hoeveelheid serotonine in de hersenen. Hierdoor ontstaan emotionele stoornissen zoals depressies en agressief gedrag. Het bleek dat bij proefpersonen, die langdurig aspartaam gebruikten, de fenylalanine hoeveelheid in het bloed beduidend was verhoogd. Zelfs eenmalig aspartaam gebruik verhoogde het fenylalanine peil van het bloed. Een hoog gehalte fenylalanine in het bloed kan zich concentreren in bepaalde delen van de hersenen en is bijzonder gevaarlijk voor zuigelingen en de foetus. De stofwisseling van knaagdieren kan fenylalanine veel beter verwerken dan dat bij mensen gebeurt. Proeven met aspartaam bij knaagdieren blijken dus van geen enkel nut om het gevaar voor mensen van fenylalanine te constateren. Als de temperatuur van deze zoetstof 32º Celcius komt, verandert de methylalcohol in aspartaam in formaldehyde en vervolgens in mierenzuur , dat op zijn beurt weer stofwisselingszuurvergiftiging veroorzaakt. Mierenzuur is het vergif dat voorkomt in de steek van vuurmieren. De methanol vergiftiging lijkt heel erg veel op M.S. (multiple sclerose) en systematische lupus . Heel veel mensen hebben de verkeerde diagnose gekregen. Ofschoon M.S. geen doodsvonnis betekent, is methanol vergiftiging dat wel. Systematische lupus komt bijna net zoveel voor als M.S., vooral mensen die light-producten gebruiken (met aspartaam). Patiënten weten gewoonlijk niet dat apsartaam de boosdoener is en blijft daarom verder aspartaam gebruiken, de lupus wordt zodanig geïrriteerd dat het levensbedreigend kan worden. Er zijn meldingen van patiënten waarbij de symptomen van systematische lupus verdwenen zodra ze geen aspartaam meer gebruikten. In gevallen van patiënten met M.S. verdwijnen de meeste symptomen. Ook zijn er meldingen van patiënten waarbij het zicht terugkwam en het gehoor verbeterde, ook bij patiënten met tinnitus (oorsuizen) en fibromyalgie werden sterke verbeteringen gesignaleerd.

Mensen die aspartaam gebruiken kunnen lijden aan:
  • Fibromyalgie
  • (kuit)krampen
  • Pijnscheuten
  • Gevoelloosheid in de benen
  • Duizeligheid
  • Hoofdpijn
  • Oorsuizen (tinnitus)
  • Gewrichtspijn
  • Depressiviteit
  • Angstaanvallen
  • Onduidelijk spreken
  • Vertroebelt zicht
  • Geheugenverlies
Light dranken en producten, bevatten veel zout (sodium) en aspartaam (een chemisch gewijzigd product), zorgt ervoor dat mensen juist verlangen naar koolhydraten en ze juist meer gaan wegen. Light producten op basis van aspartaam bevatten formaldehyde , wat opgeslagen wordt in de vetcellen, vooral op de heupen en dijen . Formaldehyde is vergif en wordt voornamelijk gebruikt om lichaamsweefsel te conserveren. Veel producten die wij elke dag gebruiken bevatten deze stof, die wij niet in ons lichaam zouden moeten opslaan. Aspartaam is vooral gevaarlijk voor diabetici. De aspartaam zorgt dat de bloedsuiker oncontroleerbaar wordt. Diabetici kunnen daarom lijden aan acuut geheugenverlies tengevolge van het feit dat aspartaamzuur en fenytalaline neurotoxisch zijn als ze zonder de andere aminozuren worden genomen die nodig zijn voor een goede balans. Vooral bij diabetici passeert het aspartaam de bloed/hersenen-barrière en maakt dan de neuronen van de hersenen inefficiënt.

Het veroorzaakt diverse soorten van hersenbeschadiging:

  • Infarcten
  • Depressies
  • Manische depressie
  • Paniekaanvallen
  • Oncontroleerbare
  • Woede-aanvallen
Consumptie van aspartaam veroorzaakt deze zelfde symptomen ook bij niet-diabetici . Documentatie en observatie onthullen ook dat veel kinderen met de diagnose ADD en ADHD een complete omslag kregen in hun gedrag als deze chemische producten niet meer gebruikt werden. De meeste van deze kinderen werden dagelijks vergiftigd met juist het voedsel dat beter voor hen zou zijn dan suiker Asparataam zou ook geboortegebreken kunnen veroorzaken, zoals verstandelijke handicaps , als het gebruikt wordt gedurende de tijd van conceptie en/of de zwangerschap. Kinderen lopen vooral het risico van neurologische kwalen en zouden nooit kunstmatige zoetstof mogen krijgen. Er zijn verscheidene gevallen bekend van kinderen die lijden aan epileptische aanvallen en andere neurologische storingen die rechtstreeks veroorzaakt worden door het gebruik van aspartaam.

Een gezond alternatief voor asparataam, maar ook voor suiker is stevia
Aspartaam is een kunstmatige zoetstof dat wordt samengesteld uit: phenylalanine 50 %, asparaginezuur 40 % en methanol.

Is aspartaam gezond of ongezond?
Phenylalanine (fenylalanine) is een aminozuur dat normaal voorkomt in de hersenen. Het is gebleken dat opname van aspartaam, samen met koolhydraten kan leiden tot een overschot van fenylalanine in de hersenen. Dit is niet slechts theorie, veel mensen die gedurende langere tijd grote hoeveelheden aspartaam hebben gebruikt, bleken extreme hoeveelheden fenylalanine in het bloed te hebben. Een buitensporige hoeveelheid fenylalanine in de hersenen vermindert de hoeveelheid serotonine in de hersenen. Hierdoor ontstaan emotionele stoornissen zoals depressies en agressief gedrag. Het bleek dat bij proefpersonen, die langdurig aspartaam gebruikten, de fenylalanine hoeveelheid in het bloed beduidend was verhoogd. Zelfs eenmalig aspartaam gebruik verhoogde het fenylalanine peil van het bloed. Een hoog gehalte fenylalanine in het bloed kan zich concentreren in bepaalde delen van de hersenen en is bijzonder gevaarlijk voor zuigelingen en de foetus. De stofwisseling van knaagdieren kan fenylalanine veel beter verwerken dan dat bij mensen gebeurt. Proeven met aspartaam bij knaagdieren blijken dus van geen enkel nut om het gevaar voor mensen van fenylalanine te constateren. Als de temperatuur van deze zoetstof 32º Celcius komt, verandert de methylalcohol in aspartaam in formaldehyde en vervolgens in mierenzuur , dat op zijn beurt weer stofwisselingszuurvergiftiging veroorzaakt. Mierenzuur is het vergif dat voorkomt in de steek van vuurmieren. De methanol vergiftiging lijkt heel erg veel op M.S. (multiple sclerose) en systematische lupus . Heel veel mensen hebben de verkeerde diagnose gekregen. Ofschoon M.S. geen doodsvonnis betekent, is methanol vergiftiging dat wel. Systematische lupus komt bijna net zoveel voor als M.S., vooral mensen die light-producten gebruiken (met aspartaam). Patiënten weten gewoonlijk niet dat apsartaam de boosdoener is en blijft daarom verder aspartaam gebruiken, de lupus wordt zodanig geïrriteerd dat het levensbedreigend kan worden. Er zijn meldingen van patiënten waarbij de symptomen van systematische lupus verdwenen zodra ze geen aspartaam meer gebruikten. In gevallen van patiënten met M.S. verdwijnen de meeste symptomen. Ook zijn er meldingen van patiënten waarbij het zicht terugkwam en het gehoor verbeterde, ook bij patiënten met tinnitus (oorsuizen) en fibromyalgie werden sterke verbeteringen gesignaleerd.

Mensen die aspartaam gebruiken kunnen lijden aan:
  • Fibromyalgie
  • (kuit)krampen
  • Pijnscheuten
  • Gevoelloosheid in de benen
  • Duizeligheid
  • Hoofdpijn
  • Oorsuizen (tinnitus)
  • Gewrichtspijn
  • Depressiviteit
  • Angstaanvallen
  • Onduidelijk spreken
  • Vertroebelt zicht
  • Geheugenverlies
Light dranken en producten, bevatten veel zout (sodium) en aspartaam (een chemisch gewijzigd product), zorgt ervoor dat mensen juist verlangen naar koolhydraten en ze juist meer gaan wegen. Light producten op basis van aspartaam bevatten formaldehyde , wat opgeslagen wordt in de vetcellen, vooral op de heupen en dijen . Formaldehyde is vergif en wordt voornamelijk gebruikt om lichaamsweefsel te conserveren. Veel producten die wij elke dag gebruiken bevatten deze stof, die wij niet in ons lichaam zouden moeten opslaan. Aspartaam is vooral gevaarlijk voor diabetici. De aspartaam zorgt dat de bloedsuiker oncontroleerbaar wordt. Diabetici kunnen daarom lijden aan acuut geheugenverlies tengevolge van het feit dat aspartaamzuur en fenytalaline neurotoxisch zijn als ze zonder de andere aminozuren worden genomen die nodig zijn voor een goede balans. Vooral bij diabetici passeert het aspartaam de bloed/hersenen-barrière en maakt dan de neuronen van de hersenen inefficiënt.

Het veroorzaakt diverse soorten van hersenbeschadiging:

  • Infarcten
  • Depressies
  • Manische depressie
  • Paniekaanvallen
  • Oncontroleerbare
  • Woede-aanvallen
Consumptie van aspartaam veroorzaakt deze zelfde symptomen ook bij niet-diabetici . Documentatie en observatie onthullen ook dat veel kinderen met de diagnose ADD en ADHD een complete omslag kregen in hun gedrag als deze chemische producten niet meer gebruikt werden. De meeste van deze kinderen werden dagelijks vergiftigd met juist het voedsel dat beter voor hen zou zijn dan suiker Asparataam zou ook geboortegebreken kunnen veroorzaken, zoals verstandelijke handicaps , als het gebruikt wordt gedurende de tijd van conceptie en/of de zwangerschap. Kinderen lopen vooral het risico van neurologische kwalen en zouden nooit kunstmatige zoetstof mogen krijgen. Er zijn verscheidene gevallen bekend van kinderen die lijden aan epileptische aanvallen en andere neurologische storingen die rechtstreeks veroorzaakt worden door het gebruik van aspartaam.

Een gezond alternatief voor asparataam, maar ook voor suiker is stevia

No comments:

Post a Comment