Pages

Linssikeitto/ muhennos, terveelinen ja maukas!!



Linssimuhennokseen liittyy ainakin Suomessa osittain tietämättömyyttäkin. Monet vannovat hernekeiton nimiin, vaan linssejä ei ole edes kokeiltu.
Tämä ohjhe on kerrassaan maukas, edullinen ja taatusti ilman lisäaineita.

Lisäksi tässä on se etu, ettei siihen ole mikään pakko laittaa minkäänlaista lihaa, pelkät kasviksetkin riittävät. Espanjalainen lisää kyllä Chorizoa ja Morcillaa, (siis mustaamakkaraa), aivan viimeeksi, etteivät ne hajoa keitokseen.
Itse olen laittanut paketillisen erittäin pieneksi leikattua pekonia, siis kukin makunsa mukaan.

Linssikeitto

1 kg linssejä, joko nopeasti kypsyviä, tai tavallisia.
2-3 kpl sipulia
3-10 valkosipulin kynttä
½ kg porkkanoita
1 Paprika, punainen
1 paprika, vihreä
Lisänä lopuksi vaikkapa pekonia, tms.
suolaa, mustapippuria,ciliä,yms. maustaa voi oman mielen mukaan.

Leikkaa sipulit, paprikat ja valkosipulit pieniksi. Laita pannulle loraus oliiviöljyä, lisää silputut ainekset.
Paista, kunnes ne ovat kypsiä ja hieman ruskeita.
Laita kattilaan vettä, lisää huuhdotut linssit sekä paistetut kasvikset. Lisää myöskin pienityt porkkanat, myös mausteet.
Tarkista keittämisen aikana että vesi riittää.

Pikakypsyvät linssit vievät noin tunnin muhiessaan maukkaiksi. Tarkista suola.
Lisää noin 10 minuuttia ennen loppua, makkarat, tai pekoni, tai mitä sitten haluatkin käyttää.
Mikäli et halua joukkoon lihaa, voit vaikka lisätä soijarouhetta puolivälissä kypsymistä. Tumma rouhe näyttää paremmalle tässä ruuassa.

Tämän voi myöskin pakastaa, sen koostumus ei lainkaan kärsi, ja lämmitettynä ruoka on yhtä herkullista, kuin juuri valmistettuna.
Kannattaakin tehdä kyseinen annos, vaikkapa kahdelle, niin voi sitten vaikka viedä niitä pikkupurkkeja pakkasesta työmaalle ateriaksi.

Que aproveche! Hyvää ruokahalua!


Linssimuhennokseen liittyy ainakin Suomessa osittain tietämättömyyttäkin. Monet vannovat hernekeiton nimiin, vaan linssejä ei ole edes kokeiltu.
Tämä ohjhe on kerrassaan maukas, edullinen ja taatusti ilman lisäaineita.

Lisäksi tässä on se etu, ettei siihen ole mikään pakko laittaa minkäänlaista lihaa, pelkät kasviksetkin riittävät. Espanjalainen lisää kyllä Chorizoa ja Morcillaa, (siis mustaamakkaraa), aivan viimeeksi, etteivät ne hajoa keitokseen.
Itse olen laittanut paketillisen erittäin pieneksi leikattua pekonia, siis kukin makunsa mukaan.

Linssikeitto

1 kg linssejä, joko nopeasti kypsyviä, tai tavallisia.
2-3 kpl sipulia
3-10 valkosipulin kynttä
½ kg porkkanoita
1 Paprika, punainen
1 paprika, vihreä
Lisänä lopuksi vaikkapa pekonia, tms.
suolaa, mustapippuria,ciliä,yms. maustaa voi oman mielen mukaan.

Leikkaa sipulit, paprikat ja valkosipulit pieniksi. Laita pannulle loraus oliiviöljyä, lisää silputut ainekset.
Paista, kunnes ne ovat kypsiä ja hieman ruskeita.
Laita kattilaan vettä, lisää huuhdotut linssit sekä paistetut kasvikset. Lisää myöskin pienityt porkkanat, myös mausteet.
Tarkista keittämisen aikana että vesi riittää.

Pikakypsyvät linssit vievät noin tunnin muhiessaan maukkaiksi. Tarkista suola.
Lisää noin 10 minuuttia ennen loppua, makkarat, tai pekoni, tai mitä sitten haluatkin käyttää.
Mikäli et halua joukkoon lihaa, voit vaikka lisätä soijarouhetta puolivälissä kypsymistä. Tumma rouhe näyttää paremmalle tässä ruuassa.

Tämän voi myöskin pakastaa, sen koostumus ei lainkaan kärsi, ja lämmitettynä ruoka on yhtä herkullista, kuin juuri valmistettuna.
Kannattaakin tehdä kyseinen annos, vaikkapa kahdelle, niin voi sitten vaikka viedä niitä pikkupurkkeja pakkasesta työmaalle ateriaksi.

Que aproveche! Hyvää ruokahalua!

No comments:

Post a Comment