Pages

Omega 3 (EPA)

Voedingssupplementen vind je op de volgende webshops
VitaminedeskVitaminen.nl

Toepassingen:
Omega 3 (EPA) draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen
Ondersteunt de vorming van gunstige prostaglandines
Activeert het afweersysteem en ondersteunt de algehele stofwisseling
Heeft een gunstige invloed op hart en bloedvaten, omega-3 heeft een bloeddrukverlagende werking en vermindert de samenklontering van bloedplaatjes. Omega-3 gaat ritmestoornissen van het hart tegen en verminderen daardoor waarschijnlijk de kans op plotselinge hartstilstand, preventief gebruik tegen bloedklonters.
Is goed voor het geheugen en bevordert een goede gemoedstoestand, bevordert een gezond zenuwstelsel.
Ondersteunt de longfunctie.
Houdt de gewrichten soepel.
Is belangrijk voor de algehele gezondheid en vitaliteit.

Gebruik geen supplementen omega-3 in combinatie met omega-6. Meer info zie link hier onder 'verhouding tussen omega -3 en omega-6'.
In omega-3 bevat meervoudig onverzadigde vetzuren uit visolie. Meervoudig onverzadigde vetzuren worden onderverdeeld in omega-3 vetzuren (vetzuren afgeleid van alfalinoleenzuur) en omega-6 vetzuren (vetzuren afgeleid van linolzuur). Strikt genomen zijn alleen linolzuur en alfalinoleenzuur essentiële vetzuren, omdat het lichaam de daarvan afgeleide metabolieten zelf kan maken. Omdat dit proces moeizaam kan verlopen, heeft suppletie met metabolieten van deze vetzuren (in het geval van alfalinoleenzuur zijn dit EPA en DHA) vaak de voorkeur. In de twintigste eeuw is in westerse voeding de verhouding tussen omega-6 en omega-3 vetzuren sterk opgeschoven in de richting van omega-6 vetzuren. Dit komt vooral door toename van het gebruik van linolzuurrijke plantaardige oliën en vetten en afname van de visconsumptie. De verhouding tussen omega-6 en omega-3 vetzuren in westerse voeding is ongeveer 16/1 : 1, terwijl een verhouding van ongeveer 1/1 wenselijk is. Vanuit de evolutie gezien heeft de mens miljoenen jaren lang omega-6- en omega-3- vetten in een verhouding van (waarschijnlijk) 1:1 geconsumeerd. Veel mensen kunnen dus goed als aanvulling op de voeding een supplement met omega-3 vetzuren gebruiken.
Zie ook:

Voedingssupplementen vind je op de volgende webshops
VitaminedeskVitaminen.nl

Toepassingen:
Omega 3 (EPA) draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen
Ondersteunt de vorming van gunstige prostaglandines
Activeert het afweersysteem en ondersteunt de algehele stofwisseling
Heeft een gunstige invloed op hart en bloedvaten, omega-3 heeft een bloeddrukverlagende werking en vermindert de samenklontering van bloedplaatjes. Omega-3 gaat ritmestoornissen van het hart tegen en verminderen daardoor waarschijnlijk de kans op plotselinge hartstilstand, preventief gebruik tegen bloedklonters.
Is goed voor het geheugen en bevordert een goede gemoedstoestand, bevordert een gezond zenuwstelsel.
Ondersteunt de longfunctie.
Houdt de gewrichten soepel.
Is belangrijk voor de algehele gezondheid en vitaliteit.

Gebruik geen supplementen omega-3 in combinatie met omega-6. Meer info zie link hier onder 'verhouding tussen omega -3 en omega-6'.
In omega-3 bevat meervoudig onverzadigde vetzuren uit visolie. Meervoudig onverzadigde vetzuren worden onderverdeeld in omega-3 vetzuren (vetzuren afgeleid van alfalinoleenzuur) en omega-6 vetzuren (vetzuren afgeleid van linolzuur). Strikt genomen zijn alleen linolzuur en alfalinoleenzuur essentiële vetzuren, omdat het lichaam de daarvan afgeleide metabolieten zelf kan maken. Omdat dit proces moeizaam kan verlopen, heeft suppletie met metabolieten van deze vetzuren (in het geval van alfalinoleenzuur zijn dit EPA en DHA) vaak de voorkeur. In de twintigste eeuw is in westerse voeding de verhouding tussen omega-6 en omega-3 vetzuren sterk opgeschoven in de richting van omega-6 vetzuren. Dit komt vooral door toename van het gebruik van linolzuurrijke plantaardige oliën en vetten en afname van de visconsumptie. De verhouding tussen omega-6 en omega-3 vetzuren in westerse voeding is ongeveer 16/1 : 1, terwijl een verhouding van ongeveer 1/1 wenselijk is. Vanuit de evolutie gezien heeft de mens miljoenen jaren lang omega-6- en omega-3- vetten in een verhouding van (waarschijnlijk) 1:1 geconsumeerd. Veel mensen kunnen dus goed als aanvulling op de voeding een supplement met omega-3 vetzuren gebruiken.
Zie ook:

No comments:

Post a Comment