Viime viikolla kävimme koko perheen voimin kaupassa. Jälleen mietimme mitä ruokia on olemassa ja mitä olisi kiva kokata. Pitkästä aikaa mieleeni tuli lihapata. Sellainen monta tuntia uunissa uinunut tomaattinen sekametelisoppa. Minulla ei ole kovin hyvää tietämystä (tai kiinnostusta) erilaisista lihaklönteistä, joten annoin isännän vastuulle lihanvalinnan. Hän metsästi hyllystä (Pirkan) porsaan uunilihan. Mötikkä oli vajaan kilon painoinen.
Lihan laittaminen jäi ja jäi, koska olin keskiviikosta perjantaihin töissä enkä halunnut tehdä ruokaa iltaa tai yötä vasten. Tänään oli vapaapäivä ja aamupäivällä laitoin isännän veitsen varteen ja paloittelemaan lihan. Itse keräsin kaapeista kaikkea pataan sopivaa. Ei varsinaisesti ostettu pataan muuta lihan lisäksi, joten höysteet valittiin lennosta.
Lihapatamme sisälsi tänään:
- porsaan uunilihaa
- sipulia
- vihreää paprikaa
- parsakaalia
- porkkanaa
- valkosipulia (2 isoa kynttä)
- herkkusieniä
- vihreitä oliiveja
- maustekurkkua
- tomaattimurskaa
- 2 tl sokeria
- lihaliemikuutio (Reformin luomu)
- mausteet:
- suolaa
- mustapippuria
- chiliä
- Kreikasta ostettua lihapatamaustetta
- paprikajauhetta
Pyöräytin lihapalat kuumalla pannulla, maustoin suolalla ja pippurilla. Paistoin samalla pannulla sipulia ja vihreää paprikaa. Heitin ainekset pataan ja lisäsit loput höysteet ja mausteet. Pata oli uunissa kolmisen tuntia. Kerran hämmensin ja maistoin, jolloin lisäsin ripauksen sokeria. Lihapadan kaveriksi keitin kvinoaa. Tekisin mielelläni tällaisia patoja useammin, myös ilman lihaa. Höystelista on kyllä lähes loputon ja variaatioita niin monta kuin kokkiakin. Kyllä oli maukas setti!
Viime viikolla kävimme koko perheen voimin kaupassa. Jälleen mietimme mitä ruokia on olemassa ja mitä olisi kiva kokata. Pitkästä aikaa mieleeni tuli lihapata. Sellainen monta tuntia uunissa uinunut tomaattinen sekametelisoppa. Minulla ei ole kovin hyvää tietämystä (tai kiinnostusta) erilaisista lihaklönteistä, joten annoin isännän vastuulle lihanvalinnan. Hän metsästi hyllystä (Pirkan) porsaan uunilihan. Mötikkä oli vajaan kilon painoinen.
Lihan laittaminen jäi ja jäi, koska olin keskiviikosta perjantaihin töissä enkä halunnut tehdä ruokaa iltaa tai yötä vasten. Tänään oli vapaapäivä ja aamupäivällä laitoin isännän veitsen varteen ja paloittelemaan lihan. Itse keräsin kaapeista kaikkea pataan sopivaa. Ei varsinaisesti ostettu pataan muuta lihan lisäksi, joten höysteet valittiin lennosta.
Lihapatamme sisälsi tänään:
- porsaan uunilihaa
- sipulia
- vihreää paprikaa
- parsakaalia
- porkkanaa
- valkosipulia (2 isoa kynttä)
- herkkusieniä
- vihreitä oliiveja
- maustekurkkua
- tomaattimurskaa
- 2 tl sokeria
- lihaliemikuutio (Reformin luomu)
- mausteet:
- suolaa
- mustapippuria
- chiliä
- Kreikasta ostettua lihapatamaustetta
- paprikajauhetta
Pyöräytin lihapalat kuumalla pannulla, maustoin suolalla ja pippurilla. Paistoin samalla pannulla sipulia ja vihreää paprikaa. Heitin ainekset pataan ja lisäsit loput höysteet ja mausteet. Pata oli uunissa kolmisen tuntia. Kerran hämmensin ja maistoin, jolloin lisäsin ripauksen sokeria. Lihapadan kaveriksi keitin kvinoaa. Tekisin mielelläni tällaisia patoja useammin, myös ilman lihaa. Höystelista on kyllä lähes loputon ja variaatioita niin monta kuin kokkiakin. Kyllä oli maukas setti!
No comments:
Post a Comment