Via de slokdarm passeert ons voedsel en drinken tot in de maag. De slokdarm is door een sluitspier van de maag afgesloten zodat er normaal geen voedsel en maagzuur terugvloeit in de slokdarm. De maag geeft dat maagzuur af voor de vertering van ons voedsel. De slokdarm, maag en twaalfvingerige darm zijn bekleed met slijmvlies. Als de sluitspier tussen de slokdarm en de maag niet goed sluit kan er zuur terugvloeien in de slokdarm wat een branderig gevoel en pijn op de borst kan veroorzaken. Slijmvliesbeschadiging van de maag en duodenum kunnen ontsteking van het slijmvlies en/of maag- of duodenumzweren veroorzaken waardoor u pijn ondervindt ter hoogte van de maagstreek. Normaal is de maag 4 à 5 uur na een maaltijd leeg. Het gebruik van bepaalde geneesmiddelen, cafeïne, alcohol en tabak verhoogt de kans op peptische ulcera (is een ronde of ovale zweer op de plaats waar het slijmvlies van de maag of twaalfvingerige darm door maagzuur en spijsverteringssappen is weggevreten). Daarnaast heeft het merendeel van de patiënten met een duodenumzweer of maagzweer een infectie met de bacterie Helicobacter pylori. Deze bacterie produceert gifstoffen die het slijmvlies van de maag en de twaalfvingerige darm aantasten. Wat kan helpen bij een duodenumzweer: Aardappel (meer info) Broccoli (meer info) Kamille (meer info) Kaneel (meer info) Kruidnagel (meer info) Pantotheenzuur (vitamine B5) (meer info) Zoethout (meer info) |
Via de slokdarm passeert ons voedsel en drinken tot in de maag. De slokdarm is door een sluitspier van de maag afgesloten zodat er normaal geen voedsel en maagzuur terugvloeit in de slokdarm. De maag geeft dat maagzuur af voor de vertering van ons voedsel. De slokdarm, maag en twaalfvingerige darm zijn bekleed met slijmvlies. Als de sluitspier tussen de slokdarm en de maag niet goed sluit kan er zuur terugvloeien in de slokdarm wat een branderig gevoel en pijn op de borst kan veroorzaken. Slijmvliesbeschadiging van de maag en duodenum kunnen ontsteking van het slijmvlies en/of maag- of duodenumzweren veroorzaken waardoor u pijn ondervindt ter hoogte van de maagstreek. Normaal is de maag 4 à 5 uur na een maaltijd leeg. Het gebruik van bepaalde geneesmiddelen, cafeïne, alcohol en tabak verhoogt de kans op peptische ulcera (is een ronde of ovale zweer op de plaats waar het slijmvlies van de maag of twaalfvingerige darm door maagzuur en spijsverteringssappen is weggevreten). Daarnaast heeft het merendeel van de patiënten met een duodenumzweer of maagzweer een infectie met de bacterie Helicobacter pylori. Deze bacterie produceert gifstoffen die het slijmvlies van de maag en de twaalfvingerige darm aantasten. Wat kan helpen bij een duodenumzweer: Aardappel (meer info) Broccoli (meer info) Kamille (meer info) Kaneel (meer info) Kruidnagel (meer info) Pantotheenzuur (vitamine B5) (meer info) Zoethout (meer info) |
No comments:
Post a Comment