Kruidenpreparaten vind je op de volgende webshops
Gewone olijf, olijboom, common olive
Toepassing bij klachten:
Inwendig gebruik:
Het blad:
Hoge bloeddruk (langdurig innemen).
Aderverkalking, hartziekten en vaatziekten; perifere doorbloedingsstoornissen (onder andere: etalagebeen).
Hartkramp: langdurig gebruik; hartkloppingen, hartritmestoornissen.
Verhoogd cholesterolgehalte.
Voorkomen van aderverkalking (atherosclerose), voorkomen van hart- en vaatziekten, trombose: het regelmatig gebruik van olijfolie is duidelijk gelinkt aan een verminderde incidentie van hart- en vaatziekten.
Het olijfblad; vooral gebruikt in de fytotherapie.
Olijfolie; zowel gebruikt in de fytotherapie als culinair: enkel waardevol als het gaat om de door de eerste, koude persing verkregen olie zonder chemische extractie.
De vrucht of de olijf; vooral culinair gebruikt; worden ofwel groen geoogst (voor de inmaak), ofwel bij rijpheid geoogst (vooral de kleinere variëteiten, voor de voedings- en olie-industrie).
Olijfolie:
Niet geven bij galstenen, tenzij onder controle van een deskundige, vanwege het risico op een galwegenkoliek; niet geven bij galwegenantonie en galwegendilatatie en bij leverontsteking (hepatitis).
Niet geven aan zwangere of zogende vrouwen.
Drogisterij.net | Vitatheek |
Toepassing bij klachten:
Inwendig gebruik:
Het blad:
Hoge bloeddruk (langdurig innemen).
Aderverkalking, hartziekten en vaatziekten; perifere doorbloedingsstoornissen (onder andere: etalagebeen).
Hartkramp: langdurig gebruik; hartkloppingen, hartritmestoornissen.
Verhoogd cholesterolgehalte.
Voorkomen van aderverkalking (atherosclerose), voorkomen van hart- en vaatziekten, trombose: het regelmatig gebruik van olijfolie is duidelijk gelinkt aan een verminderde incidentie van hart- en vaatziekten.
Het olijfblad; vooral gebruikt in de fytotherapie.
Olijfolie; zowel gebruikt in de fytotherapie als culinair: enkel waardevol als het gaat om de door de eerste, koude persing verkregen olie zonder chemische extractie.
De vrucht of de olijf; vooral culinair gebruikt; worden ofwel groen geoogst (voor de inmaak), ofwel bij rijpheid geoogst (vooral de kleinere variëteiten, voor de voedings- en olie-industrie).
Olijfolie:
Niet geven bij galstenen, tenzij onder controle van een deskundige, vanwege het risico op een galwegenkoliek; niet geven bij galwegenantonie en galwegendilatatie en bij leverontsteking (hepatitis).
Niet geven aan zwangere of zogende vrouwen.
Drogisterij.net | Vitatheek |
Toepassing bij klachten:
Inwendig gebruik:
Het blad:
Hoge bloeddruk (langdurig innemen).
Aderverkalking, hartziekten en vaatziekten; perifere doorbloedingsstoornissen (onder andere: etalagebeen).
Hartkramp: langdurig gebruik; hartkloppingen, hartritmestoornissen.
Verhoogd cholesterolgehalte.
Voorkomen van aderverkalking (atherosclerose), voorkomen van hart- en vaatziekten, trombose: het regelmatig gebruik van olijfolie is duidelijk gelinkt aan een verminderde incidentie van hart- en vaatziekten.
Het olijfblad; vooral gebruikt in de fytotherapie.
Olijfolie; zowel gebruikt in de fytotherapie als culinair: enkel waardevol als het gaat om de door de eerste, koude persing verkregen olie zonder chemische extractie.
De vrucht of de olijf; vooral culinair gebruikt; worden ofwel groen geoogst (voor de inmaak), ofwel bij rijpheid geoogst (vooral de kleinere variëteiten, voor de voedings- en olie-industrie).
Olijfolie:
Niet geven bij galstenen, tenzij onder controle van een deskundige, vanwege het risico op een galwegenkoliek; niet geven bij galwegenantonie en galwegendilatatie en bij leverontsteking (hepatitis).
Niet geven aan zwangere of zogende vrouwen.
No comments:
Post a Comment