Pages

Olijf (olea europaea)

Kruidenpreparaten vind je op de volgende webshops
Drogisterij.netVitatheek
Gewone olijf, olijboom, common olive
Toepassing bij klachten:
Inwendig gebruik:
Het blad:
Hoge bloeddruk (langdurig innemen).
Aderverkalking, hartziekten en vaatziekten; perifere doorbloedingsstoornissen (onder andere: etalagebeen).
Hartkramp: langdurig gebruik; hartkloppingen, hartritmestoornissen.
    Olijfolie (van eerste, koude persing):
    Verhoogd cholesterolgehalte.
    Voorkomen van aderverkalking (atherosclerose), voorkomen van hart- en vaatziekten, trombose: het regelmatig gebruik van olijfolie is duidelijk gelinkt aan een verminderde incidentie van hart- en vaatziekten.
      Gebruikte delen:
      Het olijfblad; vooral gebruikt in de fytotherapie.
      Olijfolie; zowel gebruikt in de fytotherapie als culinair: enkel waardevol als het gaat om de door de eerste, koude persing verkregen olie zonder chemische extractie.
      De vrucht of de olijf; vooral culinair gebruikt; worden ofwel groen geoogst (voor de inmaak), ofwel bij rijpheid geoogst (vooral de kleinere variëteiten, voor de voedings- en olie-industrie).
        Waarschuwingen:
        Olijfolie:
        Niet geven bij galstenen, tenzij onder controle van een deskundige, vanwege het risico op een galwegenkoliek; niet geven bij galwegenantonie en galwegendilatatie en bij leverontsteking (hepatitis).
          Olijfblad:
          Niet geven aan zwangere of zogende vrouwen.
            Kruidenpreparaten vind je op de volgende webshops
            Drogisterij.netVitatheek
            Gewone olijf, olijboom, common olive
            Toepassing bij klachten:
            Inwendig gebruik:
            Het blad:
            Hoge bloeddruk (langdurig innemen).
            Aderverkalking, hartziekten en vaatziekten; perifere doorbloedingsstoornissen (onder andere: etalagebeen).
            Hartkramp: langdurig gebruik; hartkloppingen, hartritmestoornissen.
              Olijfolie (van eerste, koude persing):
              Verhoogd cholesterolgehalte.
              Voorkomen van aderverkalking (atherosclerose), voorkomen van hart- en vaatziekten, trombose: het regelmatig gebruik van olijfolie is duidelijk gelinkt aan een verminderde incidentie van hart- en vaatziekten.
                Gebruikte delen:
                Het olijfblad; vooral gebruikt in de fytotherapie.
                Olijfolie; zowel gebruikt in de fytotherapie als culinair: enkel waardevol als het gaat om de door de eerste, koude persing verkregen olie zonder chemische extractie.
                De vrucht of de olijf; vooral culinair gebruikt; worden ofwel groen geoogst (voor de inmaak), ofwel bij rijpheid geoogst (vooral de kleinere variëteiten, voor de voedings- en olie-industrie).
                  Waarschuwingen:
                  Olijfolie:
                  Niet geven bij galstenen, tenzij onder controle van een deskundige, vanwege het risico op een galwegenkoliek; niet geven bij galwegenantonie en galwegendilatatie en bij leverontsteking (hepatitis).
                    Olijfblad:
                    Niet geven aan zwangere of zogende vrouwen.

                      No comments:

                      Post a Comment