Macrobiotiek berust op het zenboeddhisme en is ontwikkelt door de Japanner George Ohsawa. Een macrobiotisch dieet heeft zowel een preventief (voorkomend) als een curatief (genezend) karakter. Het is gebaseerd op het gebruik van groenten en volle granen. Macrobiotiek is een fysieke aanpak door het consumeren van voedsel om het emotionele welzijn en het energetisch in balans te krijgen (tussen yin en yang). Het is meestal een goed uitgebalanceerd dieet met veel vezels, weinig vet, veel groenten en granen, plantaardige eiwitten, en het consumeren van vlees is beperkt, met een nadruk op het eten van seizoensgebonden biologische voeding.
Macrobiotiek is nuttig bij:
- Afslanken
- Voor een goede gezondheid van het hart
- Anti-aging
- Werkt preventief tegen ziektes
- Stralende teint
- Verlaging van slechte cholesterol
- Sprankelende ogen
- Voorkomt bepaalde kankers
- Houd slechte cholesterol onder controle
- Houdt de bloeddruk in balans
Macrobiotiek berust op het zenboeddhisme en is ontwikkelt door de Japanner George Ohsawa. Een macrobiotisch dieet heeft zowel een preventief (voorkomend) als een curatief (genezend) karakter. Het is gebaseerd op het gebruik van groenten en volle granen. Macrobiotiek is een fysieke aanpak door het consumeren van voedsel om het emotionele welzijn en het energetisch in balans te krijgen (tussen yin en yang). Het is meestal een goed uitgebalanceerd dieet met veel vezels, weinig vet, veel groenten en granen, plantaardige eiwitten, en het consumeren van vlees is beperkt, met een nadruk op het eten van seizoensgebonden biologische voeding.
Macrobiotiek is nuttig bij:
- Afslanken
- Voor een goede gezondheid van het hart
- Anti-aging
- Werkt preventief tegen ziektes
- Stralende teint
- Verlaging van slechte cholesterol
- Sprankelende ogen
- Voorkomt bepaalde kankers
- Houd slechte cholesterol onder controle
- Houdt de bloeddruk in balans
No comments:
Post a Comment